Naar inhoudNaar navigatie

Binnenkozijnen. Natuurlijke houtkleur, transparant of gekleurd

agti®-smart

Het Agti® Smart binnendeurkozijn is bij
Lees meer

agti®-fort

Agti®fort binnendeurkozijnen zijn
Lees meer

De voordelen van Agti kozijnen

 

Agti®binnendeurkozijnen worden gekenmerkt door groot aantal voordelen:

Hoogwaardige kwaliteit;

De binnendeurkozijnen worden vervaardigd in een modern machinepark. Alle machines zijn computer (cnc) gestuurd. Hierdoor zijn bijna alle processen valide geworden en is de kwaliteit van het product gewaarborgd. In een van de modernste lakstraten in de timmerindustrie worden de binnendeurkozijnen voorzien van een eventuele grond- of aflaklaag. De lakmachine die wij gebruiken word toegepast in de keuken- en meubelindustrie en is hierdoor uitermate geschikt voor het aflakproces.


Maatschappelijk verantwoord;

De binnendeurkozijnen worden vervaardigd uit gevingerlast en gelamineerd hard- of naaldhout. Door het hout te lamineren en te vingerlassen is de kwaliteit van de grondstof gewaarborgd. Door het hout te vingerlassen en te lamineren verminderen wij de hoeveelheid afval van het hout en is het maatschappelijk verantwoordelijke manier voor de productie van binnendeurkozijnen. Tevens worden er bij het vingerlassen veel incourante maten die niet geschikt zijn voor andere verwerkingen toegepast. Hierdoor kunnen restanten en incourante maten toch nog worden verwerkt tot eindproduct.


Logistiek proces;

De binnendeurkozijnen worden per stuk verpakt op de bouwlocatie aangeleverd in handzame pakketten. U kunt eventueel per dag een productie aangeleverd krijgen. Hierdoor voorkomt u faalkosten die kunnen ontstaan tijdens opslag. De binnendeurkozijnen kunnen verticaal verplaatst worden in een standaard bouwlift, dit maakt het kozijn uitermate geschikt voor hoogbouw projecten.


Geen afwerklatten;

Agti®binnendeurkozijnen zijn aan de achterzijde voorzien van een kloostersponning. Hierdoor is het binnendeurkozijn muuromvattend en is het niet meer nodig om traditionele aftimmerlatten te gebruiken. Het nadeel van aftimmerlatten is de eventuele zichtbaarheid van krimpnaden en het feit dat u wellicht nogmaals de binnendeurkozijnen moet voorzien van een aflaklaag.


Geschikt voor wanden van;

Wanden van GIBO, YTONG, METALSTUD en HOUTSKELET zijn uitermate geschikt voor het verwerken van onze binnendeurkozijnen. De binnendeurkozijnen worden standaard uitgevoerd in wanddikte 70 of 100 mm. Overige wanddiktes zijn op aanvraag verkrijgbaar.


Deur kozijncombinatie;

Bij onze samenwerking partners, Svedex deuren, Theuma Doorframes, Houtindustrie "Ideaal" , Verdouw Bouwproducten en Bouw Producten Zomer kunt u deur en binnendeurkozijn inclusief toebehoren en montage verkrijgen. Door voor deze combinatie te kiezen waarborgt u de kwaliteit en kunnen wij als partners u geheel ontzorgen.


Kosten;

In eerste opslag lijkt het toepassen van Agti®binnendeurkozijnen in combinatie met een afgewerkte en afgelakte deur veel duurder dan de traditionele manier van inmetselkozijnen met pas en armgeschaafde deuren. Dit is echter niet het geval. U kunt de kosten van de schilder reduceren tot nagenoeg nul euro voor zowel kozijn als deur, omdat u deze volledig dekkend afgelakt fabrieksmatig kunt bestellen. Verder kunt u de deuren en kozijnen fabrieksmatig laten voorzien van hang- en sluitwerk, hierdoor wordt het traditionele schaafwerk aan de deur gereduceerd tot nihil. Zo bespaart u al snel enkele euro's per deur en binnendeurkozijn. Reduceren van faalkosten kunt u bereiken doordat de hele combinatie van deur en binnendeurkozijn door één partij volledig word gemonteerd. Hierdoor voorkomt u dat er veel afstemming in het voortraject door meerdere partijen, met de nodige faalmomenten, plaats moet vinden.

Onze overtuiging is dat, indien u de combinatie verkiest, u kosten reduceert doordat u efficiënter en effectiever met de processen deuren en binnendeurkozijnen omgaat.


Brandwerendheid;

In bepaalde gevallen moeten binnendeurkozijnen brandwerend zijn. Na onderzoek is door TNO voor diverse combinaties van deuren en Agti®fort binnendeurkozijnen een rapport afgegeven, met de verklaring dat de brandwerendheid volgens de normen ruimschoots gehaald wordt. Ook vanuit economisch oogpunt is het gebruik van Agti®fort aan te raden. De brandwerende houten Agti®fort binnendeurkozijnen zijn namelijk beduidend voordeliger dan brandwerende stalen binnendeurkozijnen.


De Agti®fort brandwerende binnendeurkozijnen zijn er in de uitvoering 20-, 30- en 60 minuten brandwerend. De 60 minuten brandwerende kozijnen zijn getest met een 40 mm stompe deur volgens de testmethode EN 1634-1: 2008 door Effectis Nederland BV.


KOMO;

De Agti®binnendeurkozijnen worden geleverd onder KOMO productattest volgens de BRL 2211. Dit is uniek in Nederland. MIJA Binnenkozijnen BV is er als enige in Nederland in geslaagd om het Agti®binnendeurkozijn volgens de BRL 2211 te produceren. Uniek is dat de BRL 2211 de beoordelingsrichtlijnen zijn voor zowel binnendeuren als binnendeurkozijnen. De betreffende          BRL 2211 is geënt op de fabricage van deuren en binnendeurkozijnen, hierdoor wordt het afstemmen van beide producten vereenvoudigd.


FSC;

In het kader van maatschappelijk ondernemen produceren wij op aanvraag onze producten onder een FSC certificering. FSC (Forest Stewardship Council), is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert.


Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten;

MIJA Binnenkozijnen is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten. Door te kiezen voor een timmerfabriek die is aangesloten bij de NBvT kiest u vanzelf voor kwaliteit. De NBvT is meer dan alleen een branche-organisatie voor aangesloten leden; het is ook een kenniscentrum voor marktpartijen. Het kenniscentrum van de NBvT kan ondersteunen met gespecialiseerd advies, kan meedenken bij ontwerpen en kan details aandragen. Daarnaast kan het kenniscentrum gericht advies geven over toekomstig onderhoud, wet- en regelgeving en andere zaken die van groot belang zijn voor het uiteindelijke resultaat.


Medewerkers;

Onze medewerkers zijn het grootste kapitaal van de onderneming. Zij bepalen hoe succesvol wij zijn en hoe klanttevreden u bent. De medewerkers gaan uitdagingen graag aan en zijn continu op zoek naar verbeteringen in zowel de bedrijfsprocessen als het product. Onze productietechnieken zijn gebaseerd op de Lean filosofie en iedere medewerker kent zijn of haar verantwoordelijkheden en voert deze uit zoals u dit mag verwachten. Wij zoeken continu naar oplossingen voor uw vraagstukken met als doel onszelf te verbeteren en u te ontzorgen.Producten

Lees meer //

Volg ons op:

Timmerfabriek Suselbeek
Oude Dinxperloseweg 65a
7064 KW Silvolde
Telefoon : 0315 685 841
Email : info@tifasuselbeek.nl